Tuesday, August 24, 2010

SALAM PERKENALAN

Dah 5 entry baru nak kenalkan diri,hehe(maaf ye kawan-kawan).. Nama sebenar saya, biarlah rahsia. Ala-ala jawapan Siti Nurhaliza menafikan percintaannya dengan Datuk K dulu-dulu (hehe..). Dalam dunia blog ini, saya hanya ingin di kenali sebagai Ainiey Bariyyah. Apa yang benar, nama saya pada IC sememangnya terdapat perkataan Aini. Betul, tak tipu ;) (siap angkat tgn ala2 nk baca ikrar lagi nie,hehe..)

Saya berasal dari Kuala Krai, Kelantan. Dilahirkan dapa 27 April 1986.. Yup, saya berbintang TAURUS, ada sape2 yang berkongsi bintang dengan saya?? Hye, kita berbintang sama.. Education?? Hmm.. UPSR dah, PMR dah, SPM dah, MATRIKULASI dah, IJAZAH pn dah.. MASTER je yang belum,huhu.. Sekarang ni duk study lagi, tapi bukan master, tapi kursus DPLI-ERT @ UPM, Serdang. Salam perkenalan orang-orang Serdang..

Ape lagi ek?? Da x tahu nk bagitau ape.. Kalau korang nak tau ape2 lagi tentang saya, bolehlah tanya ye. Insyallah saya akan menjawabnya kalau ianya bukan bersifat peribadi. SALAM, ‘Jaga Diri, Hiasi Peribadi’

Sunday, August 15, 2010

ALHAMDULILLAH, SYUKRAN YA ALLAH..

Alhamdulillah, rezeki saya disini.. Sekarang sedang mengikuti kursus DPLI-ERT di UPM, Serdang. Sebelum ini pernah bekerja sebagai QC assistant di sebuah kilang makanan di Balakong, Selangor. Kemudian dapat panggilan temuduga dari SPA, tapi bos tak bagi cuti. So, saya decide untuk resign with 24hours notice. Tapi, rezeki saya bukan di sini. Ada la dapat 2 peluang untuk temuduga sebagai PZM 2 kali, dan sebagai PTM sekali. Tapi, semuanya x dapat.. Exam pegawai Gred 41 pun dapat, siap beli e-book lagi.. Tapi x lulus jugak.. Hampir putus asa nak minta keje dengan SPA.. Last-last minta KPLI & DPLI, dua2 g exam. KPLI x dpt, DPLI dapat.. ALHAMDULILLAH, terima kasih YA ALLAH.. KAU murahkanlah rezeki hamba-MU ini..(amin).

Tentang DPLI, banyak juga rintangan yang ditempuhi,hehe.. Asalnya apply tempat exam di daerah Kuala Krai(KK), last2 dpt kat Gua Musang(GM). So, merantau la ke GM, menumpang kat rumah saudara. Dah lulus exam, dapat pulak panggilan interview(IV) di UiTM Machang. IV pukul 2pm, pagi2 lagi da keluar dari rumah. Maklumlah, dari keluarga yang berpendapatan sederhana je, kat rumah ada motor je.. Setakat nk ke bandar tu, boleh lah.. Ni kalau nak gerak ke mana2 tempat yang agak jauh skit, naik pengangkutan awam je la jawabnya.. Pagi2 da keluar, sampai tmpat IV dekat2 pkl 12t/hari. Cuaca pun x brape nak baik, hujan je hari tu.. Sampai UiTM, berjalan kaki pulak nak masuk ke tempat IV. Agak jauh la jugak..

Betullah cakap Pn. Shahrom (my lecture @ KMPP), “Kalau sudah ditakdirkan rezeki itu milik awak, ia takkan ke mana. Cuma cepat atau lambat sahaja. Senang atau susah untuk mendapatnya”. ALHAMDULILLAH, SYUKRAN YA ALLAH..

p/s: KMPP – Kolej Matrukulasi Pulau Pinang, ade saper2 ex-KMPP?? Salam Perkenalan..
p/ss: Doakan semoga saya berjaya ye..

Saturday, August 14, 2010

GAMBAR PERTAMA..




saje cuba2, sebab x pernah lagi masukkan gambar kt entry.. cantik gak..

ni gambar anak buah, ALHAMDULILLAH, 1st time dpt anak buah terus dpt dua..